Zoete aardappelfriet met vis
What?
Dit is voor 2 personen:
-2 zoete aardappelen
-400 gram diepvries erwtjes met worteltjes (kan ook andere groente, wat je lekker vindt)
-2 talapia of pengasius filets
-peper en zout (ik gebruik Himalaya zeezout van ah)
-paprikakruiden
-olijfolie
-viskruiden

How?
Hier gaan we.... op weg naar een feestmaal! Frietjes!!
-Verwarm de oven voor op 200 graden
-was de aardappelen (schillen hoeft niet, met schil worden ze knapperiger)
-snij de aardappelen in lange reepjes net als frietjes
-doe ze in een kom en meng ze samen met 2 eetlepels olie, zout en paprikapoeder
-leg de frietjes op je ovenplaat (op siliconen vel of bakpapier). zorg dat ze niet op elkaar liggen!
-bak ze ongeveer 35 min op 180 graden. Na 15 minuten even omscheppen zodat ze aan alle kanten krokant worden.
-groente in pan doen en warm maken
-De vissen goed drogen, en aan beide kanten peper, zout, en naar smaak de viskruiden doen
-de vissen bakken in de pan in wat olie. (niet te snel draaien, dan vallen ze uit elkaar.)
Tip:
-voor extra lekker vis kun je ze ook in smeren voor het bakken met een marinade.
bv: een theelepel honing gemengd met wat mosterd of een beetje olie met knoflook
