Boekweit wrap

Boekweit wrap

Hier is hij dan eindelijk! De overheerlijke en healthy boekweitwrap. Hier zitten natuurlijk wat meer koolhydraten in, maar is nog steeds erg gezond. En more healthy dan de ‘gewone’ kant en klaar wraps. Boekweit is niet gemaakt van granen ( is een struikvrucht) en is glutenvrij. Het bevat veel eiwitten (proteïne) , vitaminen en aminozuren (opslag en vervoer van voedingstoffen). Vandaar dat ik hier graag mee kook. De wraps zijn paleo (voor wie into paleo is).

What:

-150 gr boekweitmeel (voor ong 2 pers ,4 wraps)
-300 ml water
-tijm
-1 teentje knoflook
-zout en peper
-1 ei (kan ook zonder, maar met zijn ze luchtiger)

Voor op de wrap:
-mager rundergehakt 300 gram
-zak roerbakgroente 400 gr (of welke groente je maar lekker vind. Ik doe er ook vaak broccoli in)
-voor andere vullingen… door scrollen

How:

-doe alles in een kom en kloppen maar, mixen kan ook
-pan goed verhitten met beetje olie
-beetje beslag in de pan, pan rond bewegen zodat beslag uitloopt en de wrap dun is! Je wordt er steeds handiger in! Echt waar… 😉
-omdraaien en laten bakken tot ze lekker knapperig zijn!

Voorbeelden voor vulling Diner wrap:

-mager rundergehakt gekruid met wat chilikruiden (of rode peper), beetje ketjap manis, peper en zout bruinbakken in de pan, groente naar keuze (ik pak meestal een groentepakket 400 gr) erbij en nog een paar minuten roerbakken.

-kipfilet in stukje snijden en marineren in een beetje olie, pittige curry kruiden en wat zout en peper. Dan bakken in de pan. sugar snaps en broccoli erbij. Klein scheutje kookroom light erbij is ook erg lekker, het geheel word dan een beetje romig

-gamba’s of garnalen marineren in beetje olie en teentje knoflook. Bakken in de pan en een zak (400 gr) verse bladspinazie erbij (evt wat kookroom light en bieslook)

-biefstukreepjes marineren in wat olie, peper en zoet, en chinese 5-spices kruiden.(evt verse gember als je dat lust .) Groente naar keuze in de pan (wokgroente met sugersnaps van appie zijn erg lekker en makkelijk!) Deze een aantal minuten roerbakken en dan de biefstukreepjes erbij, neem believen bakken (ik altijd maar heel kort, ben gek op rood vlees.)